Nyhed 16. april 2024

I samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne inviterer vi til udstilling om de projekter og initiativer, der er årsagen til udpegningen af Vordingborg Kommune til Danmarks Vildeste Kommune i 2022.

Ny udstilling

Møn UNESCO Biosfære inviterer i samarbejde med Vordingborg Bibliotekerne til udstilling om Vordingborg som Danmarks VILDESTE kommune på Vordingborg Bibliotek.

Udstillingen giver en rig og unik mulighed for at lære mere om Vordingborg Kommunes spændende arbejde og projekter, der danner ramme for kåringen som Danmarks vildeste kommune den 19. september 2022. Her kan du få et indblik i Vordingborg Kommunes arbejde med at beskytte de særlige arter og naturområder, der danner grundlag for den vilde natur i kommunen. Du kan også blive klogere på de dyr og planter du kan møde i vores lokale natur og måske endda i din egen have. 

308163528 504365161501594 2193000133358595597 N
Vilde Haver

Aktiviteter og oplevelser

 

I udstillingsperioden vil der være flere spændende aktiviteter, med mulighed for at møde nogle af de fremtrædende lokale aktører, der arbejder med og bidrager til at gøre Vordingborg Kommune vildere.

Du vil kunne møde ansatte fra Vordingborg Kommunes Afdeling for Natur og Miljø, Biosfæresekretariatet og frivillige Vilde havementorer (Vilde Vordingborg lokalgruppe Møn), som vil give dig en mulighed for at lære om den lokale natur, og hvordan vi bliver bedre til at passe på den sammen.

Der vil også være spændende materiale, der giver dig mulighed for at lære mere om, hvad du selv kan gøre for at fremme lokal biodiversitet og vild natur, ligesom du kan hente et skilt til din have, så du viser andre, at din have er Vild Med Vilje. 

Det praktiske

 

Sted: Vordingborg Bibliotek - Sydhavnsvej 6, 4760 Vordingborg

Dato for åbning: torsdag d. 25. april 2024 kl. 16:00-18:00.
Udstillingen vil løbe fra 25. april og i uge 18 og 19.

 

Vordingborg Biblioteket har i perioden en række andre aktiviteter, der sætter fokus på naturen - fx 'Fællesspisning, Signe Wenneberg og Frank Erichsen', hvor du kan blive klogere på biodiversitet og nyde et måltid mad ved langbordet (bemærk tilmelding) eller bygge insekthoteller med Danmarks Naturfredningsforening.

Se mere og tilmeld dig via Vordingborg Bibliotekerne på nedenstående link.

Blåhat