Nyhed 19. september 2022

Vordingborg Kommune er netop kåret til den allervildeste af Danmarks 98 kommuner. Med titlen følger en million kroner til at skabe mere vild natur i kommunen

308163528 504365161501594 2193000133358595597 N

Danmarks vildeste kommune

I godt halvandet år har alle landets 98 kommuner dystet om at udvikle de bedste biodiversitetsprojekter i kampen om at vinde titlen som ’Danmarks vildeste kommune’. I dag faldt afgørelsen, og Vordingborg Kommune løb med sejren.

"Vi er vildt stolte og glade for, at vi har vundet prisen! Det er en kæmpe anerkendelse af det store stykke arbejde vores medarbejdere og borgere har gjort for naturen", siger borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed

Det er Vordingborg Kommunes naturgenopretningsprojekt på Knudshoved Odde, der har udløst den flotte titel. Her har kommunen på tidligere landbrugsjord skabt 200 hektar ny kvalitetsnatur i samarbejde med Rosenfeldt, Ravn-Nature, Miljøstyrelsen og andre partnere.

1 million til mere vild natur på Østmøn


Oveni titlen som Danmarks vildeste kommune lyder præmien på en million kroner øremærket til at skabe mere vild natur.

Pengene skal bruges til sammen med Naturstyrelsen og Klintholm Gods vil kommunen at udvide kalkoverdrevet på HøjeMøn til et naturområde på over 300 hektar til gavn for den sjældne sommerfugl Sortplettet Blåfugl, der har meget få levesteder.

Indsatsen vil også have fokus på, hvordan naturen i området kan formidles, så kommunens borgere får mulighed for at opleve området og dyrelivet på tæt hold.

Sortplettet Blåfugl på græsstå