Nyhed 20. februar 2024

Foreningen Møn Stenrev har nu etableret sig med formål om at arbejde for et bedre havmiljø, en bedre vandkvalitet og en øget biodiversitet i havnene og farvandene omkring Møn og Sydsjælland.
IMG 4248
Fra info-møde til stiftende generalforsamling
 
I august 2023 inviterede Møn UNESCO Biosfære og Møns
Sportsfiskerforening til informationsmøde om dannelsen af en stenrevsforening på Møn. Sidst på året blev der efterfølgende afholdt stiftende generalforsamling for etablering af foreningen ”Møn Stenrev”.
 
Foreningens formål blev i denne forbindelse fastlagt til at omfatte at 
arbejde for et bedre havmiljø, en bedre vandkvalitet og en øget biodiversitet især i farvandene omkring Møn og Sydsjælland, samt i og omkring havnene.
En del af et internationalt samarbejde
 
Det østersøbaserede netværk af 9 biosfæreområder 'Biosphere for Baltic', som Møn UNESCO Biosfære er en del af, har ansøgt og modtaget midler til det internationale EU inter-reg. projekt 'Supported by Nature', hvor der sættes fokus på naturbaserede løsninger til at skabe bedre havmiljø og kystnatur.
 

Det er dette projekt, der danner afsæt for at der i samarbejde med Møns Stenrevsforening over de næste 3 år vil være et budget på 6,7 mio. kr. til at arbejde med etablering af et demonstrations-stenrev i Møn Biosfæreområde.

Østersøen Set Fra Slotshaven 2, Møn. Foto Vordingborg Kommune