Titlen som ”Danmarks Vildeste Kommune” forpligter, og Vordingborg Kommune arbejder kontinuerligt for at give naturen plads og øge biodiversiteten. Sidste nye skud på stammen er 'Den Lille Vilde - Vordingborg' en guide til mere natur i haven.

Den Lille Vilde Vordingborg

I 2022 vandt Vordingborg Kommune titlen som ”Danmarks Vildeste Kommune”. Det er vi meget stolte af! Titlen forpligter, og der arbejdes kontinuerligt for at give naturen plads og øge biodiversiteten. Sidste nye skud på stammen er 'Den Lille Vilde - Vordingborg' en guide til mere natur i haverne.

Den Lille Vilde - Vordingborg blev præsenteret i forbindelse med Hendes Majestæt Dronning Margrethes besøg i Vordingborg den 29. august 2023.

Blåhat

Naturen har brug for din hjælp

 

Sydsjælland, Møn, Bogø og Nyord har på et tidspunkt været natur. Det er ikke så mange år siden, at der var natur eller marker, hvor der nu er parcelhusudstykninger og sommerhusgrunde. Områderne er typisk arealer, som landmændene opgav: enge, moser, tørre overdrev, sand, sten og kridt. Disse naturtyper er under pres i hele Danmark, også i vores område. Faktisk har vi naturtyper med plante- og insektarter, som er sjældne for hele Europa, som vi er forpligtet til at passe på og gerne vil have flere af. Og det kan du – som have- og sommerhusejer – skabe gode betingelser for ved at invitere mere vild natur ind i din have.

'Den Lille Vilde - Vordingborg' er en guide til mere natur i din have!

Vilde Vordingborg

 

Hvis du vil vide endnu mere om vilde haver kan du følge biosfæreambassadørerne 'Vilde Havementorer Møn' på Facebook, og løbende møde dem til diverse arrangementer som fx plantebytte-dag for hjemmehørende arter og havevandringer.

 

I Vordingborg Kommune arbejdes målrettet med naturen og på siderne herunder kan du læse om nogle af de mange projekter og indsatser, og finde flere gode råd og inspiration.

Vild Have Mentorer Byttedag 3 2023