Nyhed 14. april 2023

Torsdag den 13. april var Møn UNESCO Biosfære værter ved et særdeles velbesøgt temamøde om Vordingborg - Danmarks VILDESTE kommune.

MS Velkommen

Emnet for dette temamøde var kåringen af Vordingborg som Danmarks VILDESTE kommune og deltagerne fik indsigt i baggrunden for udnævnelsen.

Borgmester Mikael Smed bød velkommen til dette velbesøgte temamøde hvor mere en 140 deltagere var tilmeldt og hertil oplægsholdere og en lang række workshopholdere. I sin tale nævnte borgmesteren blandt andet stor stolthed over udnævnelsen, som håber at kunne fastholde også fremadrettet, og at det det grønne fortsat en prioritet i kommunen trods sparetider.

Herefter fulgte oplæg af Carsten Horup, naturmedarbejder og projektleder i Vordingborg Kommune, om de store naturprojekter i kommunen henholdsvis 'LIFE clima Bombina' på Knudshoved Odde og det kommende projekt 'LIFE Orchids' på Østmøn. 

Tidligere naturmedarbejder i Vordingborg Kommune og nuværende direktør i Vild med Vilje Christina Kaaber-Bühler fortalte om alle de mange VILDE indsatser i mindre målestok, hvor både private borgere, foreninger, skoler og mange flere har engageret sig og bidraget til udnævnelsen.

Workshops

 

En lang række frivillige, samarbejdspartnere og medarbejdere i Vordingborg Kommune havde sammensat 6 workshops ud fra hovedtemaet.

Der var en livlig snak og aktivitet i alle workshops - lige fra konkrete aktiviteter med vilde bi-hoteller og frøposer i Middelalderhavens workshop til dialog om hvordan vi får mere natur på kommunale arealer med Vordingborg Kommunes driftsfolk og meget mere.

Formålet med det hele var, at vi sammen og gennem dialog får sat ord på hvad det betyder at være Danmarks VILDESTE kommune og i fællesskab finder løsninger til at forblive VILDE.

 

Workshop Natur Landbrugsarealer