Nyhed 18. juli 2023

Arbejdsgruppen bag biosfæreprojektet 'Sporløs Færd' har været på Tirsdagsmarkedet i Stege med spørgeskemaer til markedets gæster.

SF Tirsdagsmarked 3A (1)

Tirsdagsmarked i Stege

 

Tirsdagsmarked er en velbesøgt tradition i Stege, og 2023 er ingen undtagelse. For at indsamle viden om gæster og lokale beboeres viden og adfærd i naturen har arbejdsgruppen bag projektet været på marked med spørgeskemaer.

 

Arbejdsgruppen erfarer, at det er interessant at komme ud og tale med gæsterne - og at man ofte får meget mere viden end det, der var planlagt at spørge om!

Mere viden til projektet

 

 

Der er mange, der tidligere har gennemført tiltag for at igangsætte tiltag for at stimulere gæster til mere ansvarlig adfærd i naturen. Biosfæreprojektet anerkender disse tiltag og ønsker at bygge videre på eksisterende viden og erfaringer. 

Ud over at interviewe gæster på tirsdagsmarkeder rækker arbejdsgruppen ud til flere interessenter med flere interviews, hvor deltager ikke blot har mulighed for selv at bidrage til arbejdet for at beskytte den Mønske natur, men også får også mulighed for at være forgangspersoner i en ny bevægelse for ’Sporløs Færd’.

SF Tirsdagsmarked 2
Kantet Kohvede

Biosfæreprojektet Sporløs Færd - kort fortalt

 

Vi har en fantastisk natur på Møn, som vi gerne vil bidrage til at passe på. En af de måder, vi kan passe på naturen, er ved at vi alle tænker over vores adfærd, når vi færdes i den.

Det er det, projektet ’Sporløs Færd’ handler om - at vi færdes i naturen uden af sætte aftryk, hvad enten vi færdes i naturen i dagligdagen, besøger området som turist eller lever af dens herlighedsværdi.

Ønsket er at ’Sporløs Færd’ bliver et visionært koncept og et brand under Møn Unesco Biosfære, som udbreder fremtidens ansvarlige naturadfærd. ’Sporløs færd’ skal spredes ud til alle aktører og gæster på Møn; ligesom vi ønsker at dele viden og værktøjer med andre områder i Danmark.