Marlons ABC er ambassadør for Møn UNESCO Biosfære og her giver Marlon et eksempel på ambassadørrollen i et portræt.

Af Marlon Cramers, Marlons ABC. Oktober 2023.

Det var ret naturligt for mig at blive biosfære ambassadør for Møn og Nyord. Jeg nyder øernes skønhed i min dagligdag, samt farvandet omkring øerne. Hver en årstid byder på hver sine skatte af former og farver i naturen, varierende landskaber, spektakulære sol og måne op/nedgange, samt en meget mørk og klar stjernehimmel en skyfri nat i vinterhalvåret.

Jeg sætter stor pris på vores naturlige omgivelser på Møn og Nyord, samt farvandet omkring øerne. Derfor er det både vigtigt og naturligt for mig at være med til at bevare vores særlige naturområde, passe på det, dyrke det og formidle hvor unikt det er. I håb om at vores gæster også vil være med til at bevare det, passe på det og udvide det.

Skærmbillede 2023 10 08 201309
Skærmbillede 2023 10 08 195936

Min kærlighed for både natur og mad samt rollen som biosfære ambassadør har jeg ”kogt sammen” til en alfabetserie for børn, forældre og bedsteforældre.

Den hedder Dyrenes Mad ABC og inviterer til samtale, samvær, fællesinteresse, nysgerrighed og kærlighed til dyr og mad i naturen, i din baghave, i byen, i skoven, på landet, i vandet, i luften, i hele verden.

“Biosfære is everywhere”.

Født 1963

Interesser: Natur og Mad.

Fascinationen i naturen: form og farve.

Jeg er født i Limburg, NL og har altid haft en særlig interesse i geografi med dertil hørende folk, fauna og flora. Af den grund har jeg brugt en god del af mit liv som globetrotter, rejst, boet og arbejdet i forskellige lande over hele globen. På arbejdsfronten har jeg altid arbejdet med mennesker, i særforsorgen, i psykiatrien, i ældreplejen og i turismen.

Naturen og maden har jeg holdt til mine fritidsinteresser. Gå på opdagelse, se, høre, dufte, mærke og smage naturen og kulturen der hvor den er lokal. Alle sanser er fuld ud med på hele oplevelsen.

Første gang var jeg på Møn i september 2001, til dragefestival med min søn på 2 år. Jeg tager stadig til dragefestival, nu med min kærestes børnebørn. Oktober 2006 flyttede jeg til Møn, hvor jeg startede et hold stavgang i Klinteskoven. Senere blev det til kajak Møn rundt og vandreture i både Danmark, Sverige og Norge med stor respekt for sporløs færd.

Skærmbillede 2023 10 08 200600