Nyhed 9. juni 2023

Åbent hus hos Møn Tang tirsdag den 6. juni kl. 11-14.

Tangtage, isolering, mønninger, kunst, polstring, puder, pakning og jordforbedring, lyddæmpning. Anvendelsesmulighederne for det lokale naturprodukt ålegræs er mange.

Og det var netop ålegræssets særlige historie som unikt materiale og dets anvendelsesmuligheder, der var i centrum da Møn Tang afholdt et velbesøgt åbent hus på Brøndegårdsvej på Vestmøn tirsdag d. 6. juni kl. 11-14.

Borgmesteren lagde ud med en indledende ros til Møn Tang for deres dedikerede arbejde i forhold til at ville udbrede og udvikle ålegræssets anvendelse som et lokalt naturprodukt. Møn tang har gennem årene vist stor ihærdighed ift. forarbejdning af ålegræs, såvel som ved at skabe opmærksomhed på at inddrage flere i arbejdet med at høste ålegræs.

IMG 8427 (1)

På dagen var samlet en lang række aktører fra Sjælland, Tyskland og lokalområdet på Møn, som på forskellige måder demonstrerede anvendelsen af ålegræs samt de forskellige udviklinger, man er i gang med for at ålegræs kan indgå som f.eks. erstatning for plastik eller naturligt isoleringsmateriale i fremtidens bæredygtige byggeri.

På dagen var både Dansk Tang og de tyske forhandlere af ålegræs Swantje Seegrashandel til stede, hvor sidstnævnte beretter om, at de ville kunne sælge 10 gange så meget ålegræs, som de sælger nu. De får dagligt opringninger fra potentielle kunder, som de må afvise.

Derudover kunne man møde tømmermester Søren Rasmussen, som afsøger muligheden for isolering med tangmaterialet. Ligesom kunstner Elisabeth Frederikke Vollquartz Kiss var til stede med sine kunstneriske tekstiler med ålegræsfyld. Torben og Lotte Reiter demonstrerede ålegræssets anvendelse som havekompostering, og sidst men ikke mindst havde Møn Tang en flot udstilling med puder, yogamaterialer, smukke små tangfisk osv. Biosfære Møn var også til stede på dagen.

I et særligt udstillingsrum kunne de besøgende læse og lære mere om ålegræssets historie.

Læs mere om Møn Tang